familiekamer

Uitvaartwensen vastleggen

Uitvaartwensen vastleggen

Uitvaartwensen vastleggen

Je uitvaartwensen vastleggen. Veel mensen schuiven dit liever voor zich uit. Toch is het goed om hier vooraf over na te denken. De ervaring leert dat nabestaanden vaak voor moeilijke keuzes staan, omdat veel overledenen hun uitvaartwensen niet hebben vastgelegd. Daarom helpen we bij Wenz Uitvaart mensen met het vastleggen van hun uitvaartwensen, zodat een uitvaart persoonlijk en herkenbaar is. 

Uw persoonlijke uitvaartwensen vastleggen

Heeft u wel eens over uw eigen uitvaart nagedacht? Misschien ben je pas 32, misschien bent u al 79. Wat uw leeftijd ook is: voor een herkenbare uitvaart is het goed om uw persoonlijke uitvaartwensen vast te leggen. Hoe zou u willen dat uw afscheid er later uitziet? Het vastleggen van uw uitvaartwensen gaat over heel concrete dingen. Welke muziek vindt u bijvoorbeeld mooi? Is er een tekst die bij u past en die u bijvoorbeeld op een kaart wilt laten afdrukken? Zomaar een aantal belangrijke details die uw uitvaart heel persoonlijk maken.

Een wereld aan mogelijkheden rondom de uitvaart

Een andere belangrijke vraag bij het vastleggen van uitvaartwensen is of u kiest voor een begrafenis of een crematie. Maar ook: wáár zou u begraven of gecremeerd willen worden? Gaat uw voorkeur bij begraven uit naar een plaatselijke begraafplaats, of spreekt een natuurbegraafplaats u meer aan? Wist u dat er bij cremeren ook veel keuze is? Natuurlijk kunt u kiezen voor een crematorium in de buurt. Maar misschien past een crematorium in een bos of met een mooi uitzicht vanuit de aula wel beter bij u! Allemaal concrete voorbeelden van wensen die u vast kunt laten leggen.

Uitvaartwensen vastleggen in de praktijk

Onlangs besprak ik de uitvaartwensen met een echtpaar. Allebei nog heel vitaal, maar ze wilden alvast een aantal uitvaartwensen vastleggen, zodat de kinderen later hun wensen kennen. Samen hebben we een aantal crematoria bezocht. Wat zij op voorhand niet hadden verwacht, gebeurde toch: de keuze viel op een crematorium wat verder weg, maar met een aula met een prachtig uitzicht op de natuur. “Dit voelt zo goed! Jammer dat ik er zelf niet bewust bij kan zijn”, zei mevrouw toen we wegliepen.

Wat als uw uitvaartwensen veranderen?

Bij het vastleggen van uw uitvaartwensen is er heel veel te kiezen. Het is goed om te weten dat uw wensen altijd kunnen worden veranderd. Als uw vastgelegde uitvaartwensen wijzigen, dan passen we deze vanzelfsprekend voor u aan. Neem voor meer informatie over het vastleggen van uw uitvaartwensen gerust contact met ons op. We helpen u graag!
Bel ons 06-46951939
Meld overlijden bel 0646951939