Image Alt

Thanatopraxie bij Wenz Uitvaart

Thanatopraxie

Thanatopraxie bij Wenz Uitvaart

Dinsdag 23 maart verscheen een persbericht van DELA dat zij tijdelijk stoppen met het aanbieden van thanatopraxiebehandelingen. Thanatopraxie is het na een overlijden licht balsemen waardoor het lichaam tijdelijk geconserveerd wordt. De overledene kan na een dergelijke behandeling zonder koeling opgebaard worden.

DELA biedt deze vorm voorlopig niet meer aan en de vraag rijst dus of er sprake is van gezondheids- of veiligheidsrisico’s bij deze vorm van opbaring. Dit is echter niet het geval! Wenz Uitvaart werkt bij deze behandelingen samen met HQ Thanataproxie¬†en wij hebben contact met hen opgenomen in verband met het persbericht.

Het gaat bij DELA om een onderzoek naar de door hen gebruikte vloeistoffen, die mogelijk een gevaar zijn voor de veiligheid en gezondheid van hun medewerkers. Het betreft dus geen twijfel over de veiligheid tijdens de verzorging na de balseming en de bezoeken door nabestaanden.

De vloeistoffen die door onze partner worden gebruikt zijn anders dan die door DELA worden gebruikt. HQ Thanatopraxie hecht veel waarde aan het zorgvuldig omgaan met de vloeistoffen die zij gebruiken. Onderzoek naar deze vloeistoffen geven gelukkig geen enkele aanleiding deze behandelingen stop te zetten of extra maatregelen te treffen. Dit betekent dat u bij Wenz Uitvaart gewoon terecht kunt voor een veilige thanatopraxiebehandeling na het overlijden van een dierbare!

Wilt u meer weten over thanatopraxie? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.