familiekamer

Wilma, spreekster bij uitvaarten

Wilma, spreekster bij uitvaarten

 

“Hij schreef een klein gedichtje,
het had niet veel om handen.
Maar het had iets van een lichtje,
Dat in het donker brandde.”

 

Toon Hermans laat zien hoe troostrijk mooie woorden kunnen zijn. Soms is het moeilijk om de juiste woorden te vinden, hierbij wil ik u graag van dienst zijn. Samen met u schrijf ik het levensverhaal van uw dierbare overledene. Het levensverhaal vormt de rode draad van de afscheidsdienst. Als er meerdere sprekers zijn stem ik de verhalen op elkaar af en verweef deze in het levensverhaal.

 

Spreken op een emotionele dag als een uitvaart kan heel spannend en beladen zijn. Ik help u graag om uw herinneringen op een mooie en ontspannen manier te delen. Of spreek ik namens u.

 

Het kan waardevol zijn om bij leven uw verhaal op papier te zetten. Om, als het zover is als uitvaartspeech te dienen of als een afscheidsbrief. Woorden als lichtjes in het donker.

 

Er zijn verschillende manieren om kinderen bij een afscheid te betrekken. Door ze een stem in de dienst te geven. Op de vraag; “Als jij aan .. opa/oma..denkt, wat denk je dan?” volgen vaak de mooiste antwoorden. Kinderen kunnen dit als ze willen zelf vertellen of een gedichtje voorlezen.

 

Kinderen vinden het vaak mooi om ‘weggevertjes’ uit de delen.
‘Weggevertjes’ zijn kleine herinneringen aan de overledene. Zoals een foto met een levensmotto, bloemzaadjes van de favoriete bloem, een recept van oma’s appeltaart, snoepjes die papa altijd op zak had. Er is van alles mogelijk om een uitvaart een persoonlijke kleur te geven.

 

Mijn naam is Wilma Bonnes en ik woon in Holten.  Het werken met en voor mensen is de rode draad in mijn leven. Ik heb jaren als criminoloog bij justitie en Slachtofferhulp Nederland gewerkt. Nu werk ik als uitvaartspreker en – schrijver bij Wenz Uitvaart.  Om de puntjes op de i te zetten heb ik de opleiding voor Ritueel Uitvaartbegeleider gevolgd. Schrijven is mijn passie en ik luister met liefde en interesse naar uw verhaal.

 

Wilma

 

Wilma Bonnes

Bel ons 06-46951939
Meld overlijden bel 0646951939