ervaringen

Onze naam

Waar komt onze naam vandaan?

Respect voor traditie, ruimte voor vernieuwing. Bij uitvaarten draait het om de wens van de overledene en van de nabestaanden. Voor ons was het dus logisch om in de naam van ons uitvaartbedrijf ‘wens’ centraal te stellen. Verbaasd waren wij dat de naam ‘wens’ in combinatie met uitvaart nog niet bestond.
Om te benadrukken dat het bij ons om het inwilligen van de laatste wens gaat, hebben wij de de ‘s’ vervangen door de laatste letter van het alfabet en zo ontstond de naam Wenz Uitvaart. Daarnaast nemen wij nabestaanden bij de hand vanaf het moment van overlijden tot aan de dag van het afscheid. Geheel verzorgd, van A tot de laatste letter…

 

Ons motto is: respect voor traditie, ruimte voor vernieuwing. Dat blijkt ook uit ons logo. Het woord ‘Wenz’ is opgebouwd uit een modern lettertype, terwijl voor het woord ‘uitvaart’ is gekozen voor een traditioneel lettertype.De afbeelding boven de letter ‘e’ is het symbool asterisk. Van oudsher wordt dit teken gebruikt om de geboortedatum van iemand aan te duiden. Wij vonden dat een mooie afbeelding om te gebruiken, waarbij ‘wenz’ symbolisch in staat tussen geboorte (asterisk) en overlijden (uitvaart). Met enige inbeelding kan in de asterisk ook een ster aan de hemel worden gezien of zelfs een persoon.

 

Tenslotte iets over de kleuren. Bewust hebben wij niet gekozen voor traditioneel paars of zwart, maar voor overwegend een donkergrijze tint met rode accenten. Als u goed kijkt, ziet u dat de kleur rood niet egaal is maar verloopt van licht naar donker. Geen mens is immers helemaal egaal, maar de kleur van een persoon ontwikkelt zich gedurende de jaren. De kleur rood staat symbool voor liefde, warmte, energie en passie.
Bel ons 06-46951939
Meld overlijden bel 0646951939