familiekamer

Misverstanden over uitvaartverzekeringen

Misverstanden over uitvaartverzekeringen

Misverstanden over uitvaartverzekeringen

Over uitvaartverzekeringen bestaan grote misverstanden. En dan in het bijzonder over de zogenaamde naturaverzekering. Daardoor ziet een uitvaart er onbedoeld vaak heel anders uit dan hoe mensen hun uitvaart eigenlijk het liefst zouden vormgeven. Bij Wenz Uitvaart geven we mensen juist graag de ruimte om een persoonlijke touch aan hun uitvaart te geven. Daarom helpen we graag een aantal misverstanden over uitvaartverzekeringen uit de wereld. 

Het grootste misverstand over uitvaartverzekeringen

Misschien wel het grootste misverstand is dat een uitvaartverzekering je verplicht om de uitvaart te laten verzorgen door de verzekeraar. Dat is niet het geval. U bent altijd vrij om de uitvaart te laten verzorgen door de uitvaartverzorger die u wilt, ongeacht uw uitvaartverzekering. Er bestaan twee soorten uitvaartverzekeringen:

  • Kapitaalpolis
  • Naturapolis

Kapitaalpolis vs. naturapolis

Het verschil tussen een kapitaalverzekering en een naturaverzekering zorgt voor veel misverstanden over uitvaartverzekeringen. In het geval van een kapitaalpolis keert uw uitvaartverzekeraar een geldbedrag uit waarmee uw uitvaart kan worden betaald. Bij een naturapolis verzorgt uw uitvaartverzekeraar in principe de uitvaart. Op het polisblad van uw naturapolis leest u precies hoe de uitvaart eruitziet. Denk bijvoorbeeld aan het aantal rouwkaarten, het aantal volgauto’s, de kist en de locatie waar de uitvaart plaatsvindt.

Een belangrijk misverstand over uitvaartverzekeringen

Wat veel mensen echter niet weten, is dat u met een naturapolis ook zelf uw uitvaartverzorger kunt kiezen. Dit is een belangrijk misverstand over uitvaartverzekeringen. Ook als uw persoonlijke wensen anders zijn dan de uitgangspunten op de polis, biedt de naturapolis daar ruimte voor. De verzekeraar keert namelijk een geldbedrag uit, waarmee het mogelijk is zelf de inhoud van uw uitvaart vorm te geven. Bij Wenz Uitvaart adviseren we daarom om bij een naturapolis uw uitvaartwensen met uw uitvaartverzorger te bespreken. Samen kunt u dan inschatten of dit bedrag voldoet om uw uitvaart volgens uw wensen te laten verzorgen.

Benieuwd of uw uitvaartverzekering voldoet?

Bent u benieuwd of uw uitvaartverzekering past bij uw situatie? Bij Wenz Uitvaart nemen we graag de tijd om u hierover te informeren en misverstanden over uitvaartverzekeringen weg te nemen. Dankzij mijn werkervaring bij een verzekeraar met financiële producten kan ik snel beoordelen of uw uitvaartverzekering voldoet. Bovendien kan ik op basis van uw persoonlijke wensen voor u berekenen wat een uitvaart bij Wenz Uitvaart zou kosten. Wilt u dit zelf uitrekenen? Dan kunt u gebruik maken van onze kostencalculator.
Bel ons 06-46951939
Meld overlijden bel 0646951939