Image Alt

Herinneringsconcert

Herinneringsconcert

Herinneringsconcert

“Bij de eerste klanken van het koor wist ik dat dit een bijzondere avond zou worden”, zo vertelde een bezoeker van het eerste Herinneringsconcert van Wenz Uitvaart na afloop.

En een bijzondere avond werd het! Met meer dan 200 aanwezigen was de kerk helemaal vol en kon men genieten van een ware muzikale proeverij van klassiek tot pop.

Gasten werden verwelkomd met een kopje koffie/thee met daarbij de inmiddels befaamde Wenz-bonbon.

Vanaf 18.30 uur vulde de kerk zich met de eerste bezoekers en was er gelegenheid een kaarsje te branden ter nagedachtenis aan een dierbare. Mooi dat hier dankbaar gebruik van werd gemaakt en uiteindelijk was de tafel gevuld met brandende waxinelichtjes.

Het concert, dat samen met Kim Schutte van Instrument van Vrede is georganiseerd, opende met de klanken van ‘De Noche’ door Jongerenkoor Alemet, onder begeleiding van de gedreven en gepassioneerde dirigent Erik Korterink.

Bij de eerste klanken wist ik al dat het een bijzondere avond zou worden

Het 2 uur durende programma dat volgde bood voor ieder wat wils. Van een cello duet door Myrthe van Hulst en Renske Beguin met een popnummer van U2 en een klassiek stuk van Piazolla tot het virtuoze pianospel van Manuel Sanguino. Onmogelijk om te zeggen wat het mooiste was: Maud Willems die een indrukwekkende uitvoering bracht van ‘Fix You’ van Coldplay, gevolgd door een duet met Deborah Olieman. Of was het het nummer ‘You Raise Me Up’ door Deborah, die begeleid werd door Kim Schutte op viool en Renske op cello? Indruk maakte ook ‘Schindlers List’ van het strijkersensemble, bestaande uit Peter van Essen, Marjolijn Woutersen en Kim Schutte op viool en Myrthe van Hulst op cello. Saxofoniste Hanneke Veldhuizen speelde met het nummer Eugene Bozza de sterren van de hemel.

Het samenspel ‘Adagio’ tussen Kim Schutte op viool en Gert van Hoef op kerkorgel emotioneerde menigeen. Dit nummer droeg Kim op aan haar overleden vader. Op onnavolgbare wijze vervolgde Gert van Hoef het concert met een improvisatie op ‘Viva la Vida’ van Coldplay en ‘Eens als de bazuinen klinken’.

De finale van het Herinneringsconcert was een imponerende uitvoering van ‘Sorry’ van Kiteman waaraan alle muzikanten een bijdrage leverden en het het slot kreeg wat dit concert verdiende. Een staande ovatie voor de muzikanten was hun terechte beloning.

Hieronder een deel van de finale.

Onder genot van een drankje was er daarna nog alle gelegenheid om met elkaar na te praten en om de muzikanten te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Gezien de belangstelling en de hartverwarmende reacties lijkt het voor de hand te liggen om vaker een Herinneringsconcert te gaan organiseren. Vanzelfsprekend houden wij u hierover op de hoogte.

Speciale dank gaat uit naar Mark van Hierden voor het samenstellen en drukken van de programmaboekjes, Renee Krijgsman voor de foto’s en Ineke Rijksen Bloemsierkunst voor de prachtige bloemen.

Tenslotte nog een aantal foto’s en films die tijdens het concert zijn gemaakt.

 

Bel ons 06-46951939
Call Now ButtonMeld overlijden bel 0646951939