ervaringen

Ervaringen

Jan Stembord

Beste Onno,

 

Mede namens mijn moeder en Carina wil ik je graag bedanken voor je professionele aanpak bij de laatste reis van mijn vader.

 

Wij allen hebben zeer gewaardeerd hoe je dit met gevoel tot in de puntjes hebt verzorgd, met groot gevoel voor detail. Bijvoorbeeld hoe je Luciana voor de stoet aan de hand nam, om er maar een voorbeeld uit te lichten.

 

Daarnaast heb je ons als familie uitstekend aangevoeld en overeenkomstig behandeld. Deze persoonlijke benadering hebben wij allen bijzonder op prijs gesteld.

 

Mijn vader had zich geen waardiger afscheid kunnen wensen.

 

Hartelijke groet,
Neeltje, Carina en Jan

Dennis Tiecken

De fijnste eigenschap van Onno is de manier waarop hij ruimte en tijd geeft en tevens helder en duidelijk is over de stappen die genomen moeten worden. Wij voelden ons nooit gehaast of verloren bij beslissingen die voor ons stonden. Er was voor ons alle tijd en ruimte om volledig aandacht te geven aan het afscheid nemen van onze vader, op een waardige en mooie manier. Onno was daar een groot onderdeel van waardoor we nu met een goed en trots gevoel terug kunnen kijken op de begrafenis van mijn vader.

 

De helderheid en tevens de ruimte die Onno op zo’n overdonderend moment biedt, geeft veel vertrouwen om elk ritueel wat bij het afscheid hoort aan te kunnen gaan. Het heeft het geven van een plek van dit verlies enorm geholpen. Er is niets aan te merken op iemand die zoveel ondersteuning geboden heeft als Onno!

Alette Koopman
Wij hebben de week als heel bijzonder ervaren. Hoe Onno ons begeleid heeft was heel bijzonder en vol rust. De familiekamer hebben we als zo’n prettige ruimte ervaren. En dat lag niet alleen aan de chocolaatjes hoor…
Daar zijn we je nog steeds dankbaar voor.
Dank je wel wat je voor ons hebt gedaan en voor onze vader!
Roelf Pot

Onno, dank je wel voor je warme betrokkenheid tijdens de afgelopen bijzondere dagen. Je was onze rots in de branding. Chapeau!

Namens de familie Jansen

Marian Voorberg-Oostrum

Beste Onno,

 

Voordat mijn man, Ton Oostrum, overleed hebben wij Onno ingeschakeld om over de dag van afscheid te praten. Ton en Onno kenden elkaar van de start van hun onderneming. Ton wilde gelijk Onno vragen om zijn afscheid te regelen. Ton had al een goede indruk van Onno en ik kon me er helemaal bij aansluiten.

 

Toen het na 9 dagen zover was, heeft Onno het heft in handen genomen. Stap voor stap leidde hij ons naar de definitieve dag van het afscheid. 24/7 konden we van de familiekamer gebruik maken en stond hij ons met raad en daad bij.

 

Op de dag zelf heeft Onno ons heel rustig de dag door begeleid. Respectvol en in alle rust ging alles zoals we het besproken hadden: het sluiten van de kist, het vervoer naar de kapel in de witte auto’s, het wachten tot we de dienst zouden beginnen, de dienst zelf, het vervoer naar het crematorium, het definitieve afscheid, echt een respectvol en waardevol afscheid van mijn geliefde.

Dank je wel Onno voor alle steun, warmte, begrip, ideeën en ruimte om alles te bespreken en uit te voeren zoals het gegaan is. Je had zeker van Ton ook complimenten gekregen voor jouw betrokkenheid en uitvoering.

Cisca van den Broek

Beste Onno,

 

Wat een warmte en aandacht hebben wij gekregen bij de uitvaart van mijn man Ed. Hier heb ik geen woorden voor. Zoveel zorgzaamheid en medeleven en ook meedenken in deze verdrietige tijd. Grandioos!

 

Ook namens vrienden en familie, die het jammer vinden dat je in het oosten werkzaam bent. Nogmaals enorm bedankt voor alles wat je voor gedaan hebt. Het was een perfect afscheid voor Ed. Het kon niet beter!

Gemma

Lieve Onno,

 

Wederom mijn dank voor het verzorgen van deze mooie uitvaart van mijn lieve vader. En de begeleiding tot in de “laatste kamer”…

 

Oog voor detail heb je nog steeds en ook de verwoording in jouw toespraak was prachtig. Met o.a. de verwerking van de bijzonderheid van zijn sterven op Valentijnsdag, chapeau!

 

Een uitvaartbegeleider met een gouden randje; nog steeds!

Lemeke Ketel-Kunst

Dag Jan en Onno,

 

Ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor de mooie en stijlvolle uitvaart van mijn vader!

 

Jullie hebben alles fantastisch goed geregeld en ook is alles heel goed verlopen. Ik vond het een fijn afscheid van mijn vader en kijk er met een goed gevoel op terug. Jullie deden alles zo rustig en begripvol en lieten ons zeer zeker de ruimte om onze eigen inbreng daarin te laten meespelen.

 

De dienst in de kerk was heel mooi en ik denk ook dat mijn vader zoiets wel in gedachten heeft gehad. Wij hebben in ieder geval geprobeerd om in zijn stijl te handelen.

 

Bij het graf was het ook een waardig afscheid en het was gelukkig droog, dus dat was ook prettig. Na afloop met koffie, thee, een glaasje, cakejes en saucijzenbroodjes. Het was allemaal heerlijk. Een goede catering! Ook waren we heel mooi op tijd met alles. Goede planning!

 

Ik wens jullie heel veel succes in jullie uitvaartbedrijf en wie weet zien we elkaar nog wel eens.

 

Nogmaals heel hartelijk bedankt, ook namens Jaap.

Nel de Jong-Leerentveld en familie

Beste Onno,

 

Na het overlijden van mij man Rob op 5 april 2015 hebben jij en je bedrijf Wenz Uitvaart, mij en ons gezin de steun en aandacht gegeven die zo nodig is op dat moment.

 

De liefdevolle manier waarop de de overledene aanraakte en met hem om ging samen met de man van de laatste verzorging was ontroerend mooi en fantastisch om te zien. We willen je daarvoor alsnog hartelijk bedanken.

 

Ook het feit dat je tot de laatste minuut (05.00 uur ‘s nachts) aanwezig bent gebleven heeft diepe indruk op ons gemaakt.

 

De crematieplechtigheid is mede door jouw toedoen en zorg een gebeurtenis geworden die alle aanwezigen heeft geroerd.

 

Jouw inspanningen, waarbij geen enkel kritiek van jouw kant als vervelend werd afgedaan, zijn van goede kwaliteit en je houdt rekening met een ieders wensen en ideeën.

 

Wij zullen jouw bedrijf dan ook graag bij anderen aanbevelen.

R.K. te A

Warm, wijs en deskundig, is een goede typering van de begeleiding door Onno – en Vera – van Andel. In de voorbereidende gesprekken levert Onno een uiterst plezierige bijdrage van vanuit één duidelijk doel: een uitvaart die de overledene en zijn familie volledig recht doet.

 

Het resultaat was ernaar. Een logistiek ingewikkelde begrafenis met meer dan 300 bezoekers verliep precies volgens het in onderling overleg vastgestelde draaiboek.

 

De kostprijs is heel redelijk en wordt helder berekend, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

 

Wij zijn de familie Van Andel dankbaar voor hun belangrijke bijdrage aan een prachtige uitvaart.

Janke en Gert Methorst

Als je met iets nieuws in zee gaat (in dit geval jullie uitvaartonderneming) is er altijd een zekere mate van scepsis en gereserveerdheid, omdat je niet weet wat je te wachten staat. Jullie hebben die scepsis en gereserveerdheid volledig weggenomen. Vanaf het eerste ogenblik voelde alles zeer vertrouwd.

 

We zijn zeer tevreden over alles van begin tot het eind. We zullen jullie dan ook van ganser harte aanbevelen bij een ieder die gebruik wil/moet maken van een uitvaartonderneming.

Léon Rietberg

Beste Onno,

 

Wij hebben jouw begeleiding na het overlijden van mijn vader als zeer prettig ervaren. Jij stond open voor onze ideeën en bracht je kennis en ervaring in. Alles heb jij voor ons tot in detail geregeld en niets was teveel.

 

Hartelijk dank namens de hele familie.

Familie van de Zandschulp

Onno, bedankt voor jouw fijne en betrokken wijze waarop je ons hebt geholpen in de dagen tussen overlijden en begraven van onze moeder. Dank je wel!

Lucy Meulepas

Na het overlijden van mijn moeder in Sneek (!), hebben wij Onno van Wenz Uitvaart gevraagd of hij de uitvaart wilde verzorgen. En ja, dat wilde hij en ja, alles was mogelijk! Meedenken en meedoen!

 

Nogmaals heel hartelijk dank daarvoor Onno! En iedereen die in de toekomst met een verlies krijgt te maken: een mooie uitvaart helpt het verdriet te verzachten en Wenz Uitvaart helpt je daar enorm bij!

Gemma Bloemers

Lieve Onno!

 

Het was een mooie afscheidsdag. Ik wil jou bedanken voor jouw professionele, bovenal uiterst persoonlijke aanpak, zorg, met vooral oog en oor voor details!

 

Je bent een echte vakman in de uitvaart met een gouden randje!

 

Ik wil je daarvoor nogmaals hartelijk danken.

 

Lieve, warme groet

Elly Zwaan

Hallo Onno,

 

Graag wil ik je mede namens m’n moeder, broer en zus heel hartelijk bedanken voor je geweldige steun en zorg door je begeleiding tijdens de uitvaart van papa en de voorbereiding daarop.

 

Voor zover je bij een uitvaart over mooi kunt spreken, hebben wij het als een erg mooie uitvaart ervaren. Je aanwezigheid en de wijze waarop je alles begeleid en geregeld hebt hebben we als zeer warm en prettig ervaren.

 

Lieve groet,

Karen Nieukerke-Onnen en familie

GEWELDIG!

 

Geweldige begeleiding gehad van Onno van Andel. Goede adviezen en alle mogelijkheid voor een eigen invulling. Neem daar nog bij, het vakmanschap, de liefdevolle benadering en alle rust en tijd. Alles tezamen maakt dat Onno een geweldige indruk heeft achtergelaten. Voor ons is dat een mooie herinnering en troost.

 

Hartelijke dank.

F.B. uit Deventer

Bij deze wil ik Onno van Andel onze uitvaartverzorger heel erg bedanken voor zijn warme, persoonlijke, elke wens-vervullende zorg en zijn luisterend oor als we wat vertelden over vroeger en onze tijd met Tony! Wij waren in zeer vertrouwde handen, jouw service is 200% betrokkenheid, eenieder die in de toekomst met overlijden in aanraking komt, kan ik jouw diensten alleen maar van harte aanbevelen. Jij weet met takt en geduld mensen op hun gemak te stellen en ruimte te creëren om te rouwen en te verwerken!

 

Je hebt ons het gevoel gegeven “speciaal” te zijn en dat is een fijne herinnering in het trieste geheel van onze lieve broers heengaan! Duizendmaal dank!

Familie Van Maanen

Na het overlijden van mijn schoonmoeder hebben we Onno en Vera gebeld om ons te begeleiden rondom de uitvaart. Wat een super fijne ervaring is het geworden. Een luisterend oor en eventueel aanvullende ideeën, bemoediging en punctueel in het maken en nakomen van afspraken. Zeer prettig, niets was te veel alles kon in overleg.

 

Het is een prachtig afscheid geworden waar we met een warm gevoel op terug zien. Alles was zoals we het hadden bedacht, fijn was het draaiboek dat Onno gemaakt had zodat je weet wat er gaat gebeuren, erg prettig.

 

Even over de zakelijke kant. De kosten waren van te voren door genomen en was zeker niet teveel voor het werk dat verricht is, niet onbelangrijk ook.

 

Kortom een aanrader, bij ons staat Wenz in de adressen bestand, voor een volgende keer want we hebben meer mensen “van de dag” in onze familie. Dat is nu eenmaal het leven…

Bart Schotman

Beste Onno,

 

Wij willen jou bedanken voor de goede en professionele begeleiding. Wij wisten dat onze vader ging overlijden en hierdoor heb je samen met ons en mijn vader de uitvaart vooraf kunnen bespreken. Zoals de uitvaart is verlopen had mijn vader precies voor ogen, daarmee hebben we aan zijn laatste wens voldaan.

 

De persoonlijke benadering gecombineerd met de kennis en kunde zorgen ervoor dat ik jou zeker aanbeveel.

 

Ook in het hospice waar mijn vader lag waren ze zeer te spreken over jou en de manier van werken.

Hanneke van Veelen

Tijdens alle commotie en paniek na het overlijden van mijn man werd Wenz Uitvaart mij aanbevolen door de mensen van Buurtzorg. Ik ben erg blij dat ik heb gezegd: ja, doe maar.

 

Onno van Andel was er midden in de nacht en na uitgebreid overleg werd mij bijna alle zorg uit handen genomen: het uitzoeken van de kist, de opbaring, het maken van een mooie ‘eigen’ rouwkaart. Ook tijdens vervolggesprekken nam hij alle tijd om alle wensen en mogelijkheden door te nemen; niets moest en alles kon. De uiteindelijke uitvaart was precies zoals ik mij die had voorgesteld, met nog een paar mooie, ontroerende woorden door Onno zelf.

 

Je wenst niemand het overlijden van een naast toe, maar als het toch gebeurt, zou ik Wenz Uitvaart van harte aanbevelen.

Esther

Dag Onno,

 

Graag wil ik jou nogmaals bedanken voor je ondersteuning en begeleiding in de week na het overlijden van mijn vader. Ook veel dank aan Daniëlle voor haar begeleiding en steun op de dag van de uitvaart. Wij vonden haar allemaal heel prettig. Ook wil ik mijn dank uitspreken voor jouw mooie woorden tijdens de crematie.

 

Hoe verdrietig het ook was, het was een heel mooi en waardig afscheid. We kunnen daar met heel veel voldoening op terugkijken. De manier waarop je met ons meedacht, je warmte en menselijkheid maakten die zware week voor ons echt draaglijker. Jouw belangwekkende en indrukwekkende rol daarin waarderen we enorm.

Renske Siezen

Beste Onno,

 

Tijdens de uitvaarten van zowel de moeder als de vader van een hele lieve vriendin van mij viel mij al op hoe warm, betrokken en professioneel alles verliep. En jouw persoonlijke woorden zowel aan het begin als aan het einde van de diensten lieten zien hoe groot je inlevingsvermogen is. Zonder de overledene te hebben gekend, wist je zijn/haar persoonlijkheid als geen ander te duiden. Dit was voor mij de reden om jou meteen te bellen nadat mijn lieve moeder was overleden.

 

En wat ik al had ervaren, was niet anders bij de uitvaartdienst van mijn moeder. Alleen heb ik nu de hele begeleiding meegemaakt en alles verliep even warm, open, voorkomend en professioneel.

 

Wij kunnen niet alleen terugkijken op een warm en zeer persoonlijk afscheid, maar ook op een warme en liefdevolle periode van overlijden tot het definitieve afscheid. Dat is bij verlies van een dierbare van onschatbare waarde. Bedankt daarvoor!

 

Renske Siezen

Henny Riepma

Op 20 februari overleed heel onverwacht onze oudste broer. Het was voor ons, na de goede ervaringen met Wenz Uitvaart rond het overlijden en begraven van onze moeder, vanzelfsprekend dat we contact opnamen met Onno van Andel, om de uitvaart van onze broer te organiseren en begeleiden. Hij heeft ons op een professionele, warme en zeer betrokken wijze met raad en daad bijgestaan.

 

Ook namens Ton en Daan, Nico, Bram heel hartelijk dank daarvoor.

 

Met vriendelijke groet,

Henny Riepma

Rita Hartwich

“Mijn lieve man Ernst, is 3 augustus 2020 overleden aan de gevolgen van ALS.
De jaren voorafgaand aan zijn ziekbed en overlijden, kenmerkten zich regelmatig door intense onzekerheid en vechten tegen bureaucratie, onkunde en soms onmenselijkheid van verschillende instanties. Wat mij daarvan o.a. is bijgebleven, is mijn eigen gevoel van verbazing, verontwaardiging en verdriet over dat er regelmatig zo weinig oog en gevoel was voor de mens en persoon die Ernst was.
Mede hierdoor had ik de intense wens dat het afscheid van Ernst volledig recht zou doen aan hoe hij als mens en persoon was.

 

Met dit uitgangspunt ben ik op zoek gegaan naar een uitvaartonderneming.
Gevoelswensen omzetten in woorden die een ander begrijpt en wat mee kan, bleek nog niet zo makkelijk. Totdat ik in contact kwam met Martine en Onno van Wenz Uitvaart. Toen viel alles op zn plek. Door hun inlevingsvermogen had ik weinig woorden nodig.
Er was een oprechte en warme interesse in wie Ernst was, wie wij samen waren als ook in onze relaties met de dierbaren om ons heen. Door samen te werken maar vooral ook door de inbreng van Onno en Martine, kregen al deze verbindingen een plek in het afscheid van Ernst.

 

Organisatorisch was het regelen van deze uitvaart een hele uitdaging. O.a. een avond-dienst, een buiten-locatie, veel mensen, bijzondere details, inbreng van veel verschillende mensen en diensten. Er moest heel veel geregeld worden in korte tijd, zowel thuis als op locatie. Dat dit allemaal zo voortreffelijk gelukt is, is dankzij het team van Wenz uitvaart o.l.v. Onno. Rust, kalmte, oog voor details, overzicht, zorgvuldig, organisatorisch sterk; allemaal kwaliteiten van Onno. Daarbovenop meelevend en bijzonder zorgzaam voor een ieder tijdens het gehele traject en daarna.

 

Ondanks de verdrietige omstandigheden kijken wij terug op een warm, bijzonder en fijn afscheid wat volledig recht deed aan de mens en persoon die Ernst was en de verbindingen die hij met zo velen had.

 

Martine, Onno, team Wenz, bijzonder veel dank voor alles wat jullie hierin betekent hebben.

 

xxx
Rita Hartwich

Anno Waterlander

Beste Onno,

 

Langs deze weg willen wij je hartelijk danken voor de begeleiding van de uitvaart van onze moeder, Attie Waterlander – de Vries.

 

Wij en de familie zijn zeer te spreken over de manier hoe jij de uitvaart aangepakt hebt en aan onze wensen hebt voldaan. Vooral de manier hoe je de kleine kinderen tijdens de uitvaart hebt betrokken heeft veel indruk gemaakt.

 

Met vriendelijke groet,

Anno en Abel Waterlander

Bert Schol

Ik wil Martine en Onno bedanken voor de prachtige uitvaart van mijn zwager.

 

Alles klopte en ging zoals wij dat graag wilden. Jullie straalden rust uit, in deze voor ons hectische periode. Dat gaf ons een fijn gevoel.

Lief is het woord  als ik aan jullie denk.

 

Met vriendelijke groet,

Bert Schol

Wat kost een uitvaart? Bereken het direct!

Bel ons 06-46951939
Meld overlijden bel 0646951939