kostencalculator

Wenz Uitvaart Epe

dementievriendelijke uitvaartverzorger

Martine van der Snel

Martine is het gezicht van Wenz Uitvaart in Epe. Geboren en getogen in Emst en sinds haar jeugd woonachtig in Epe. Jarenlang heeft zij verschillende sociale functies bekleed, zoals bij het hospice, sportverenigingen, school en in de politiek. Daardoor is ze als Epenaar een vertrouwd gezicht in het dorp. Sinds lange tijd heeft de uitvaartbranche haar gefascineerd. Daarom besloot ze haar hart te volgen en heeft ze in 2016 haar diploma voor uitvaartleider behaald.

De gesprekken aan de keukentafel vindt Martine heel waardevol. De mooiste herinneringen en gesprekken komen er naar voren, waardoor ze kan helpen een uitvaart heel persoonlijk te maken. Een luisterend oor bieden tijdens een intieme en emotionele periode; daarin komt ze helemaal tot haar recht. Het proces begeleiden, op de achtergrond als het kan en aansturen als het nodig is. Haar persoonlijkheid kan omschreven worden als bevlogen en enthousiast met liefde en oog voor de mens. Martine werkt vanuit haar gevoel en is dankbaar dat ze dit mooie vak mag uitoefenen.

a

Adres Wenz Uitvaart Epe

Dijkhuizerzandweg 26, 8161 NS Epe

Ervaringen

Dineke Hofmeijer

Martine is “spot on” op een moment dat bij jou alle lichten uitgaan. Dat maakt haar bijzonder. Bijzonder in haar contact name die vol respect, transparantie, medeleven en openheid is. Dat maakt ook dat ze datgene benoemd wat voor jouw als nabestaande/dierbare bijna onmogelijk is om te benoemen. Ze neemt je mee in het proces vanaf minuut 1 en komt met opties, denkwijzen en routes waar je wellicht zelf niet aan denkt. Maar is juist ook zeer geïnteresseerd in de persoon waar afscheid van genomen moet worden en jouw persoonlijke zienswijze en beleving. Daardoor ontstaat er echt het gevoel dat je samen op pad bent en begrijpt ze ook dat je soms niet een standaard route wil lopen in het afscheid van degene waar je zoveel van houd en eigenlijk geen afscheid van wil nemen.

 

Ik kan mij geen betere uitvaartbegeleidster voorstellen dan Martine….”spot on” op het moment dat bij jou alle lichten uitgaan…..

Marja Verhoeff

Lieve Martine,

 

Wij willen je nogmaals heel hartelijk danken voor jouw hele fijne, persoonlijke en professionele begeleiding bij het afscheid van onze moeder.

 

Wij hadden jou al voor haar overlijden ontmoet om vast kennis te maken en dat voelde direct goed. Je bent toegankelijk en empathisch. En zo heb je prima aangevoeld wat wij wilden en hebt daarbij ook op een goede manier de kleinkinderen betrokken. Je stond steeds voor ons paraat en met waardigheid en rust heb je ons ondersteund in het proces. Zelfs na het afscheid van onze moeder, toon je jouw betrokkenheid.

 

Mede dankzij jou werd het een heel mooi, bijzonder afscheid waar wij met een goed gevoel op terugkijken. Je maakte het gelukkig niet te zwaarmoedig.

 

We zijn je zeer dankbaar voor jouw steun en lieve zorgen en zullen je absoluut aanbevelen aan een ieder die dit verdrietige proces moet meemaken.

Rita Hartwich

“Mijn lieve man Ernst, is 3 augustus 2020 overleden aan de gevolgen van ALS.
De jaren voorafgaand aan zijn ziekbed en overlijden, kenmerkten zich regelmatig door intense onzekerheid en vechten tegen bureaucratie, onkunde en soms onmenselijkheid van verschillende instanties. Wat mij daarvan o.a. is bijgebleven, is mijn eigen gevoel van verbazing, verontwaardiging en verdriet over dat er regelmatig zo weinig oog en gevoel was voor de mens en persoon die Ernst was.
Mede hierdoor had ik de intense wens dat het afscheid van Ernst volledig recht zou doen aan hoe hij als mens en persoon was.

 

Met dit uitgangspunt ben ik op zoek gegaan naar een uitvaartonderneming.
Gevoelswensen omzetten in woorden die een ander begrijpt en wat mee kan, bleek nog niet zo makkelijk. Totdat ik in contact kwam met Martine en Onno van Wenz Uitvaart. Toen viel alles op zn plek. Door hun inlevingsvermogen had ik weinig woorden nodig.
Er was een oprechte en warme interesse in wie Ernst was, wie wij samen waren als ook in onze relaties met de dierbaren om ons heen. Door samen te werken maar vooral ook door de inbreng van Onno en Martine, kregen al deze verbindingen een plek in het afscheid van Ernst.

 

Organisatorisch was het regelen van deze uitvaart een hele uitdaging. O.a. een avond-dienst, een buiten-locatie, veel mensen, bijzondere details, inbreng van veel verschillende mensen en diensten. Er moest heel veel geregeld worden in korte tijd, zowel thuis als op locatie. Dat dit allemaal zo voortreffelijk gelukt is, is dankzij het team van Wenz uitvaart o.l.v. Onno. Rust, kalmte, oog voor details, overzicht, zorgvuldig, organisatorisch sterk; allemaal kwaliteiten van Onno. Daarbovenop meelevend en bijzonder zorgzaam voor een ieder tijdens het gehele traject en daarna.

 

Ondanks de verdrietige omstandigheden kijken wij terug op een warm, bijzonder en fijn afscheid wat volledig recht deed aan de mens en persoon die Ernst was en de verbindingen die hij met zo velen had.

 

Martine, Onno, team Wenz, bijzonder veel dank voor alles wat jullie hierin betekent hebben.

 

xxx
Rita Hartwich

Peter Bomhof

Lieve Martine,

 

Misschien vreemd dat ik het woord lieve voor je naam zet maar zo voelt het wel. Je hebt het afscheid van onze moeder echt zo fantastisch geregeld, dat had niemand beter gekund! Een geschenk uit de hemel zou onze moeder hebben gezegd en ze zou jou zomaar in de armen hebben gesloten.

 

Heel mooi, liefdevol en respectvol zoals jij het hebt aangepakt en daarvoor ben ik (en Wilma uiteraard) je heel erg dankbaar.

 

Dank ook voor het mooie openingswoord en het gedicht, beide een schot in de roos en bijzonder dat je al zo snel zo mooi over iemand kunt schrijven.

 

Dank voor alles!

 

Liefs, Peter

Hans Paape

Martine, van Wenz Uitvaart, heeft ons op een geweldige manier geholpen. 

 

Empathisch, professioneel en meedenkend. Zij kan heel goed luisteren en de wensen vertalen naar wat mogelijk is.


Bij alle verdriet kregen wij hier een enorm goed gevoel bij.

Heintje Bijsterbosch - Visch

Lieve Martine,

 

Wat hebben we een goede keuze gemaakt door jou te vragen als uitvaartbegeleidster bij het overlijden van onze mijn man, onze vader, opa en overgrootvader!

 

Jouw begeleiding is warm, betrokken, verrassend, invoelende en zorgvuldig. Alles perfect van A tot Z geregeld. We waren met een grote groep eensgezinde en soms ook verschillende mensen.

Je voelde dat goed aan. Gaf iedereen de ruimte en goed advies als dat nodig was!

 

Heel hartelijk dank namens ons allemaal! Het ga je goed.

 

Heintje Bijsterbosch – Visch

Ans & Henk

Elly & Gerard

Irma & Henk

Tineke & Werner

Germa en Erik Huiskamp

Jullie begeleiding was onmisbaar en waardevol, invoelend en professioneel.

 

In de rollercoaster-week die we hebben meegemaakt hebben we voortdurend op jullie kunnen vertrouwen en daarnaast de ruimte gekregen voor onze eigen keuzes en invulling.

 

Veel, veel dank.

 

Namens de familie Huiskamp,

Germa en Erik Huiskamp

Bert Schol

Ik wil Martine en Onno bedanken voor de prachtige uitvaart van mijn zwager.

 

Alles klopte en ging zoals wij dat graag wilden. Jullie straalden rust uit, in deze voor ons hectische periode. Dat gaf ons een fijn gevoel.

Lief is het woord  als ik aan jullie denk.

 

Met vriendelijke groet,

Bert Schol

Nieuws

Kunnen wij u helpen?

Bel ons 06-46951939
Meld overlijden bel 0646951939