Image Alt

Epe Fietst Voor Water 2019

uitvaart epe

Epe Fietst Voor Water 2019

De Stichting Kenya Kinderen is in 2015 gestart met een waterproject voor de lokale gemeenschap van Maai Mahiu in Kenya. Een dorp dat leidt aan extreme waterschaarste vanwege haar ligging achter een bergkam die vrijwel alle regenval tegenhoudt. Doordat Maai Mahoi aan de voet van de vulkaan Mt. Longonot is gelegen, kan er niet zomaar een waterput geslagen worden en moet het water uit de bergen gehaald worden. Ondanks het hoge prijskaartje hiervan, is toch besloten om een waterproject voor het dorp op te zetten.

Stichting Kenya Kinderen is voor dit project een samenwerking aangegaan met ICS (International Child Support), dat zich vooral richt op ‘ontwikkeling aanjagen en groeikansen scheppen’. ICS heeft veel ervaring met het realiseren van waterprojecten die duurzaam worden opgezet en juist die duurzaamheid is ook een pijler van de stichting.

De totale kosten van dit waterproject zijn begroot op een bedrag van € 230.000,- waarmee 2.000 inwoners van Maai Mahiu van schoon en veilig drinkwater kunnen worden voorzien. Tevens wordt het weeshuis van St. Kenya Kinderen, de plaatselijke basisschool en het gezondheidscentrum aangesloten op de waterleiding.

waterproject kenyaMet een prepaid-betaalsysteem kunnen de inwoners bij één van de tappunten water halen. Er is gekozen voor dit systeem om de wateruitgifte te kunnen managen. Van de opbrengst worden onderhoudskosten betaald. De kosten die de inwoners moeten betalen voor het water worden zo laag mogelijk gehouden om het wel toegankelijk te houden.

Om het waterproject te financieren zijn reeds diverse activiteiten opgestart, waaronder “Epe Fietst Voor Water”, met een opbrengst van € 80.000,- en “Epe Klimt Voor Water”, dat ruim € 20.000,- heeft opgebracht.

Verder heeft Rotary Club Epe middels de organisatie van een Nieuwjaarsconcert € 9.500,- gedoneerd en hebben de Protestantse kerken in Epe met de opbrengst van het ZWO-jaarproject € 23.000,- overgemaakt. Op 22 maart 2017 organiseerden de gezamenlijke Rotary Clubs Noord Veluwe tijdens de internationale ‘waterdag’, Wandelen voor Water; de opbrengst hiervan was € 35.000,-.

Het pijpleidingstelsel dat in augustus 2019 in gebruik wordt genomen is dusdanig berekend dat er in totaal 4 waterputten op aangesloten kunnen worden. Een uitbreiding met een tweede waterput die op de pijpleiding wordt aangesloten, zal de capaciteit ongeveer verdubbelen, waardoor er voldoende water is voor 4.000 inwoners van Maai Mahiu.

Als fondsenwervende activiteit voor deze tweede waterput gaat in september 2019 een groep fietsers de uitdaging aan om ruim 560 km. te mountainbiken in Kenya. Met deze uitdagende route rond Mt. Kenya, waarvoor 32 deelnemers zich hebben aangemeld, onder de naam ‘Epe Fietst Voor Water 2019’, verwacht de stichting voldoende geld binnen te halenom de uitbreiding te kunnen financieren.

Namens Wenz Uitvaart zullen Onno van Andel en Martine van der Snel in september van dit jaar deelnemen aan ‘Epe Fietst Voor Water 2019’. Van alle uitvaarten die Wenz Uitvaart tot aan de start van deze actie verzorgt, zal een bedrag van € 50,- worden gedoneerd aan het hierboven beschreven waterproject.

Bel ons 06-46951939
Call Now ButtonMeld overlijden bel 0646951939